Den tredje rösten

4 Kommentarer

Författare: Cilla & Rolf Börjlind Kategori: Spänning
Förlag: Norsteds Utgiven: 2013
Uppläsare: Tomas Bolme Lyssnartid: ca 16 timmar
Betyg boken: 4 Betyg uppläsning: 3

Handling

Den tredje rösten är Cilla och Rolf Börjlind andra bok om Tom Stilton och Olivia Rönning. Första boken i serien heter Springflod.

En kvinna hittas styckad och nergrävd i ett strövområde i Marseille. Kvinnan arbetade för några år sedan som ”target girl” för en knivkastare på cirkus. Vad kvinnan arbetat med sedan hon lämnat cirkusen är till en början oklart.

Tom Stiltons vän, Abbas, blir mycket upprörd när han får höra om den mördade kvinnan. Abbas vill inte tala om för Tom varför han är så upprörd men han ber Tom att följa med honom till Frankrike för att ta reda på mer om mordet.

Oliva Rönning har precis återvänt till Sverige. Hennes mamma möter henne på flygplatsen och dom åker gemensamt hem till mamman. När de kommer fram till mammans gata ser de både poliser och ambulanser utanför grannhuset. Det visar sig att mannen i huset hittats hängd. Mannens dotter, som hittat honom, är mycket upprörd och Oilvia tar sig an den femtonåriga flickan. Först ser det ut som ett självmord men ganska snart kan polisen konstatera att mannen blivit mördad. Polisen tror att det finns ett samband mellan mannens arbete och mordet.

Omdöme

Jag har läst första boken i serien om Stilton/Rönning, Springflod. En bok som jag tyckte var riktigt spännande och med bra driv. Så jag har med andra ord sett fram emot uppföljaren och blev så glad när jag såg att den nu fanns att tillgå på Storytel.

Till min stora glädje så blev jag inte besviken på nya boken. Risken finns förstås när förväntningarna är höga men författarduon levererar igen. Språket är effektivt och rakt på. Tempot är högt och karaktärerna intressanta.

Stilton är lätt att tycka om men med Olivia är det inte riktigt lika lätt. Hon är stundtals väldigt klantig och obetänksam men det gör henne också mer intressant. Något jag tänkt på när jag läst denna bok är att jag verkligen gillar namnen på alla karaktärer. Jag vet inte riktigt varför jag gillar namnen men dom tilltalar mig verkligen.

Boken är relativt rå men författarna grottar inte ner sig i brutala detaljer vilket jag alltid uppskattar.

Efter denna spännande läsning väntar jag nu med spänning på nästa bok i serien och att få återse Olivia och Stilton.

Uppläsning

Tomas Bolme gör som han brukar när han läser Den tredje rösten. Han läser med en tydlig röst i ett lugnt tempo. Jag har lite svårt för hur han läser kvinnoröster men bortsett från det fungerar det bra.

Några andra som bloggat om boken: Mysterierna,

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus.

4 Kommentarer (Skriv en?)

 1. Carita Liljendahl
  Sep 15, 2013 @ 11:52:02

  Har faktiskt aldrig lyssnat på böcker – det vore kanske på tiden :-)
  Läser ganska mycket och skriver ju böcker själv, måste nåt tag testa att läsa bok på surfplatta – men nog är det ju något visst med att hålla en riktig bok i handen ändå :-)

 2. Inga Hansen
  Sep 20, 2013 @ 10:16:29

  Har just läst Den tredje rösten av Cill o Rolf Björlind och vill ge den ett högt betyg. 4 +
  Liksom föregångaren Springfloden som oxå var fantastiskt bra!!!
  Kan verkligen rekommenderas!

  Med vänlig hälsning, Inga

 3. Pia
  Okt 06, 2013 @ 16:14:07

  @Inga: Kul att läsa att du också gillar både Springfloden och Den tredje rösten. Det är så härligt att få ”sätta tänderna” i en riktigt bra bok. :-D

 4. Pia
  Okt 06, 2013 @ 16:21:27

  @Carita: Visst är det något speciellt att hålla en riktig bok i handen. :-) Det är en härlig känsla att öppna en helt ny, oläst bok.

  Att lyssna till böcker har också sin charm och ger delvis en annan typ av upplevelse (om uppläsaren är bra). Dessutom är den något man kan göra samtidigt som man gör andra saker. Jag lyssnar tex när jag är ute och går med hunden.

  E-böcker är inte fel det heller. En fördel är att det inte är lika tungt att hålla i jämfört med en tung bok. Dessutom har man alltid ”lampan” med sig eftersom skärmen lyser av sig själv.

  Alla bok-medier har sin charm och det bästa är att man inte behöver välja det ena eller andra utan man kan blanda läs-sätt precis som man vill.

Skriv en kommentar