Jagad av lögnen

Inga kommentarer

Författare: Nora Roberts Kategori: Spänning
Förlag: Bonnier Audio Utgiven: 2012
Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssnartid: ca 17 timmar
Betyg boken: 2+ Betyg uppläsning: 4

Handling

Jagad av lögnen är en fristående roman.

Rowen är uppvuxen med sin pappa. Pappan är Rowens stora idol, så det är inte så konstigt att hon valt att följa i hans fotspår som fallskärmshoppande brandman. Hon arbetar med att hoppa ner i och bekämpa skogsbränder i bergskedjorna i Montana.  Rowen älskar spänningen och det oförutsägbara med elden.

En ny sommarsäsong startar men Rowen drömmer fortfarande mardrömmar om föregående säsong. Då dog hennes hoppartner Jim under en skogsbrand och Rowen plågas av att hon inte kunnat hjälpa honom. Det blir inte bättre av att Jims flickvän anklagar Rowan för att vara skyldig till Jims död. När flickvännen börjar arbeta i basens kök har hon all möjlighet att göra livet surt för Rowan.

Under en utryckning hittar Rowan en död, sönderbränd, kvinna i skogen. Hon identifieras senare som Jims flickvän. Rowan hör till en av dom som har haft motiv till mord pga hennes dispyter med offret.

Omdöme

Nora Roberts är verkligen en massproducerande författare. Många av de böcker jag läst av henne har tilltalat mig men inte alla. En del är riktigt lysande (i sin genre) och andra är riktigt dåliga. Jagad av lögnen hamnar nog någonstans på mitten av skalan.

En av de saker jag brukar gilla med Nora Roberts spänningsromaner är att huvudkaraktären har en stor passion för sitt yrke. Denna passion brukar förmedlas med stor inlevelse och smittande entusiasm. Tyvärr saknas detta delvis i Jagad av lögnen. Fokus ligger istället på romantiken, vilket också en en given ingrediens i Roberts böcker.

Karaktärskilldringarna är inte lika levande som de kan vara men jag tror att det hänger ihop med ovanstående kommentar.

Valet av yrke, en fallskärmshoppande, skogsbrandman, är verkligen spännande och därför är det synd att läsaren inte får veta mer om det. Men nog är boken ändå rätt så spännande. Givetvis vill jag veta vem det är som mördat Jims flickvän och visst vill jag veta hur det ska gå för Rowan.

Jagad av lögnen är en bok som lämpar sig för slöläsning, kanske nu under påskledigheterna. När man vill läsa något som inte kräver ett så stort engagemang men som ändå är lite spännande.

Uppläsning

Ännu en superbra uppläsning av Anna Maria Käll. Min förra favoritkandidat till Årets taltrast var Peter Andersson men eftersom han tilldelades priset för 2011 så är Anna Maria Käll en god kandidat till årets pris enligt min mening.

Skriv en kommentar