Hundar, hus och hjärtats längtan

3 Kommentarer

Författare: Lucy Dillon Kategori: Chick-lit/Romantik
Förlag: Bonnier Audio Utgiven: 2012
Uppläsare: Anna Maria Käll Lyssnartid: ca 14 timmar
Betyg boken: 4+ Betyg uppläsning: 4

Handling

Hundar, hus och hjärtats längtan är Lucy Dillons fristående uppföljare till boken Ensamma hjärtan och hemlösa hundar. Boken är ingen direkt uppföljare till förra boken. Den innehåller i princip helt nya karaktärer men miljön är den samma. Boken utspelar sig nämligen i samma by som den första.

Juliet har för åtta månader sedan blivit änka trots sin ringa ålder på 31 år. Juliet vet inte hur hon ska kunna fortsätta leva utan maken Ben. Det var tänkt att Ben och Juliet skulle renovera sitt hus från grunden. De hade stora planer och arbetet är påbörjat. Renoveringsarbetet stannar helt upp, precis som Juliets liv, efter Bens död. Nu bor hon på en byggarbetsplats.

Juliet isolerar sig totalt och vägrar näst intill att lämna huset. Enda gånger hon går ut är när hon rastar Bens hund, Minton. Detta gör hon dock nattetid, precis som att handla mat, för att slippa träffa folk. Juliets mamma Diane lyckas så småningom locka ut Juliet på hundpromenader dagtid genom att mer eller mindre tvinga henne att vara hundvakt åt sin hund. Successivt får Juliet fler klienter i form av hundar och katter som behöver tas om hand när ägarna är bortresta.

När Juliet bryter sin isolering orkar hon till sist ta tag i renoveringen med hjälp av Lorcan. Lorcan bor i huset intill, inhyst hos en vän och hans stora familj. Juliet anlitar Lorcan under förutsättningen att hon får vara med under arbetet för att hjälpa till och lära sig. Medan Juliet återuppbygger sitt hus återuppbygger hon också sitt liv. Renoveringen och hundpromenaderna blir hennes terapi.

Omdöme

Jag blev hel väldigt förtjust i Lucy Dillons förra bok, Ensamma hjärtan och hemlösa hunder. Därför blev jag eld och lågor när jag såg att hon kommit ut med en ny bok. Båda böckerna är hör verkligen hemma i feel-good kategorin. Jag ler för mig själv och blir varm inombords när jag lyssnar. Behagligare verklighetsflykt får man leta efter.

Lucy Dillon beskriver vardagen på ett realistiskt och mycket levande sätt. Jag gillar hur hon blandar vardagens guldkorn med livets motgångar. Hon förmedlar karaktärernas känslor på ett trovärdigt sätt. Det är inte ovanligt att författaren tar i för mycket när de beskriver känslorna hos karaktären, men detta är en fälla som Dillon undviker.

Miljöbeskrivningarna är så pass väl förmedlade att jag nästan känner att jag är på plats.

Lite extra festligt blir det att lyssna till just denna bok när jag promenerat med hunden. Det har gett ett mervärde och extra njutning.

Jag ville verkligen inte att boken skulle ta slut. Den skulle gärna få fortsätta hur länge som helst eftersom jag trivs i den miljö dit Lucy Dillon tar mig.

Uppläsning

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar lästes in av Katarina Ewerlöf.  Anna Maria Käll tar över staffetpinnen och går i mål med en mycket bra inläsning.

Anna Marias röst är behaglig och tempot är avkopplat vilket gör upplevelsen rofylld och njutbar.

3 Kommentarer (Skriv en?)

 1. hundmat
  Feb 26, 2012 @ 11:23:41

  Stackars hemlösa hundar som inte får nån hundmat. Anna marias röst skal tydligen va något extra, har dock aldrig hört men nu får man väl ta tag i det :)

 2. Cissi - Bokstunder
  Mar 07, 2012 @ 20:42:50

  Nu måste jag snart läsa föregångaren och den här eftersom alla tycker de är så mysiga. Och vem gillar inte mysiga böcker?

 1. Och så levde de lyckliga
  Mar 03, 2013 @ 18:21:23

  [...] Dillons senaste bok, Och så levde de lyckliga, är en fristående fortsättning till Hundar, hus och hjärtats längtan samt Ensamma hjärtan och [...]

Skriv en kommentar