Prisutdelningar

En kommentar

Idag presenterades Augustvinnarna och i Lördags vinnarna till Bästa kriminalroman. Två olika kategorier på pris som nyligen delats ut och jag har inte kommenterat någon av dom. Det måste jag göra något åt. :-)

Vi börjar med Augustvinnarna!

Vinnaren till årets Augustpris i kategorin Skönlitteratur är Sigrid Combüchens Spill. En favorittippad bok som det pratas mycket om. Tyvärr har jag inte läst den men det får jag kanske göra något åt.

I kategorin Fackböcker vann Yvonne Hirdman med Den röda grevinnan. En riktigt toppenbra bok som dessutom är väldigt lärorik.

I kategorin barn- och ungdomsböcker vann Jenny Jägerfelds bok Här ligger jag och blöder. Jag har inte läst denna bok heller. De böcker jag läser i denna kategori är de jag läser med dottern på åtta år och denna bok är för lite äldre barn än så.

Och så Deckarakademins priser!

I lördags delade Deckarakademin ut sina priser. Leif GW Persson fick priset Årets bästa svenska kriminalroman för Den döende detektiven.

Årets till svenska översatt bästa krimminalroman gick till Deon Mayers Devil’s peak. Jag har faktiskt aldrig läst Mayer trots att jag gärna läser kriminalare. Konstigt men sant. Något som jag kanske får råda bot på.

Debutpriset gick till Anders De La Motte för [geim]. Denna författare har jag inte hört talas om men nu kommer hans namn vara på mångas läppar ett tag framöver.

Ett stort grattis till alla vinnarna!

En kommentar (Skriv en?)

  1. Desirée
    Nov 23, 2010 @ 08:33:16

    Tack för kiken hos mig … ska kolla runt lite hos dig :)

Skriv en kommentar